Kandidat modtager guldmedalje for speciale – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > "Gamle nyheder" > Kandidat modtager guld...

19. november 2010

Kandidat modtager guldmedalje for speciale

Lovise Haj Z. Brade har skrevet et spændende og gennemarbejdet sociologi speciale, der også har vundet guldmedalje som prisopgave ved Institut for Kønsforskning på Det Humanistiske Fakultet. Specialet har titlen: "De(t) u/mærkede - En undersøgelse af tilskreven og subjektiv førstehed blandt mandlige danske ingeniører" og er en undersøgelse af queer-teoriens muligheder og udfordringer gennem en kvalitativ empirisk tilgang. Lovise fik karakteren 12 for specialet på Sociologisk Institut og havde Marie Bruvik Heinskou som vejleder.

Specialet blev også indleveret som prisopgave, som besvarelse på følgende spørgsmål: Kan queer teori bidrage til studiet af "de andre", forstået som seksuelle minoriteter, etniske minoriteter, handikappede m.fl. ? Det synes bedømmelsesudvalget at Lovise havde besvaret så flot, at hun vandt guldmedalje for sin opgave. Den 18. november modtog Lovise en en "ægte" guldmedaljel for sin flotte prisopgave, denne blev overrakt af droningen.

Læs specialet her.