16. december 2013

Sammenhæng mellem status og alkoholforbrug

I Danmark er alkohol en fast del af sæsonens julefrokoster. Men der er stor forskel på, hvilken alkohol medarbejdere med høj og lav status i en virksomhed drikker, viser nyt dansk studie.

Margaretha Järvinen, Christoph Houman Ellersgaard og Anton Grau Larsen har lavet en omfattende undersøgelse af 1.442 medarbejdere fra en større sjællandsk virksomhed, som en del af deres forskningsprojekt om voksne danskeres alkoholvaner.

Ved at sammenholde oplysninger om medarbejdernes status med medarbejdernes forbrug af alkohol kan forskerne vise, hvordan der er en klar sammenhæng mellem status og alkoholforbrug.

Læs artiklen: "Klar til julefrokosten: Alkohol afslører din plads i hierarkiet" på videnskab.dk: http://videnskab.dk/kultur-samfund/klar-til-julefrokosten-alkohol-afslorer-din-plads-i-hierarkiet. Denne artikel er skrevet på baggrund af et interview med Margaretha Järvinen, hvor hun fortæller om artikel ’Drinking Succesfully’ af Margaretha Järvinen, Christoph Houman Ellersgaard og Anton Grau Larsen.

Christopher Houman Ellersgaard var i God Aften Danmark på TV2, for at fortælle om, hvilke typer af alkohol, der foretrækkes i forskellige sociale grupper og hvordan de mest privilegerede bruger alkohol på en anden måde end folk fra middel- eller arbejderklassen.