Bekymret eller forkælet? – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Bekymret eller forkælet?

14. juli 2017

Bekymret eller forkælet?

Sammen med tv-vært Søren Ryge, formand Jordemoderforeningen Lillian Bondo, generalsekretær i Verdensnaturfonden i Danmark, Bo Øksnebjerg og opinionsredaktør ved Ekstra Bladet Mads Kastrup var Lektor Anders Blok i P1 Debat for at diskutere, om danskerne med rette er bekymrede - eller bare forkælede.

Anders Blok forklarer, at danskerne som sådan ikke er mere bekymrede end tidligere, men det, vi bekymrer os om, har skiftet karakter. Tidligere levede vi i et industrisamfund, hvor bekymringerne drejede sig om eksempelvis ulighed, arbejdsløshed, sult og lignende. I dag har samfundet flyttet sig til at være et risikosamfund. Bekymringerne har også flyttet sig, og handler nu mere om ting som vores egen sundhed og klimaforandringer. Fælles for de nye genstande for bekymring er, at vi ikke længere selv er i stand til at mærke truslerne, så vi må have andre eksperter til at vise os dem.

Lektor Anders Blok, P1 Debat: Er du bekymret eller forkælet?, DR P1, d. 13. 07.2017