Brødre har fået sværere ved at slippe fri af deres fælles fortid – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Brødre har fået sværer...

28. juni 2017

Brødre har fået sværere ved at slippe fri af deres fælles fortid

Familie- og miljømæssig baggrund har i dag 50 procent større betydning for, hvordan man klarer sig som voksen, end tilfældet var for 14 år siden. Det viser en ny undersøgelse, som advarer om, at den mindskede sociale mobilitet forhindrer børn i at få nok ud af deres potentiale

»Hvorfor betød familien mindre i 1960’erne og midten af 70’erne end et årti senere? En forklaring kan være, at krisen fra midten af 1970’erne i højere grad fik familierne til at være opmærksomme på, at mulighederne ikke bare kom af sig selv. Sociologer taler om såkaldt tilravning af muligheder, hvor de ressourcestærke familier vil gøre alt for at beholde deres ressourcer. Og i krisetider er der et stadig større incitament til at give børnene de samme muligheder som en selv,« siger Kristian Bernt Karlson.

Lektor Kristian Bernt Karlson i Information 28. juni 2017: Brødre har fået sværere ved at slippe fri af deres fælles fortid