Gadevolden udstiller det værste og det bedste i mennesket – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Gadevolden udstiller d...

05. september 2017

Gadevolden udstiller det værste og det bedste i mennesket

Ny sociologisk forskning giver et unikt indblik i gadevold. Mere end 500 voldssager er blevet gennemgået af post.doc Lasse Suonperä Liebst og hans kollega Marie Bruvik Heinskou fra Aalborg Universitet (tidligere Sociologisk Institut). Sammen har de skrevet bogen 'Gadevold – en sociologisk kortlægning af vold i byen', der giver et dybdegående indblik i, hvordan danskere agere i situationer med gadevolde - og hvorfor disse sitationer opstår. Dermed er første skridt også taget til, hvordan man kan forebygge gadevold.

Lasse Suonperä Liebst og Marie Bruvik Heinskous forskning er blevet omtalt i følgende medier:

Information: Gadevolden udstiller det værste og det bedste i mennesket, d. 04.09.2017.

Politiken: Mikael skred ind, da 40-årig overfaldt sin ekskone på åben gade: »Jeg kunne se, at han var uhyre stærk«, d. 04.09.2017.

Jyllandsposten: Vold bliver ofte vidnet, og flere griber ind, d. 04.09.2017.

Jyllandsposten: Vidner til vold vælger ofte at blande sig, d. 04.09.2017.

TV2: Vidner til vold vælger ofte at blande sig fysisk, d. 04.09.2017.

DR: Vidner til vold griber ofte ind, d. 04.09.2017.