Hver femte dansker læser aldrig bøger – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Hver femte dansker læs...

09. november 2017

Hver femte dansker læser aldrig bøger

Bøger har stor betydning i et menneskes liv. Mængden af tidlig påvirkning fra bøger og anden såkaldt kulturel kapital har stor betydning for uddannelse, beskæftigelse og succes senere i livet. Professor Mads Meier Jæger har lavet undersøgelse af enæggede tvillinger, med samme opvækst, men med forskellig mængde kulturel kapital. - Det er ret entydigt, at boglæsning – især af faglitteratur og andet end den allerletteste skønlitteratur – er en vigtig del af, hvad man kunne kalde en samlet livsstilspakke. En pakke, som sikrer, at man får kontrol over sit liv og kommer til at ligge højt i det sociale hierarki, siger Mads Meier Jæger til Kristeligt Dagblad.

På trods af dette er der ikke desto mindre en gruppe på knap en femtedel blandt voksne danskere, der aldrig læser bøger. Det fremgår af rapporten ”Bogen og litteraturens vilkår 2017”, som Kulturministeriets bog- og litteraturpanel har offentliggjort.

Mads Meier Jæger, Hver femte dansker læser aldrig bøger, Kristeligt Dagblad, d. 3.11.2017