Formidlingskonkurrencer griber om sig i forskningsverdenen – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Formidlingskonkurrence...

09. oktober 2017

Formidlingskonkurrencer griber om sig i forskningsverdenen

Forskningen skal ud på den anden side af universitetets mure og gøres forståeligt for alle. Det vidner en stor forøgelse i diverse formidlingskonkurrencer om. Lektor Anders Blok forklarer til SCIENCE report, hvordan det kan være et udtryk for, at flere og flere universiteter drives som entreprenøruniversiteter: – Der er et stigende pres på universiteterne for at legitimere deres forskning og de midler, der går til forskning, i denne her sammenhæng statslige. Det kan de bl.a. gøre ved at henvise til, at den viden og forskning har samfundsmæssig relevans, siger han.

Anders Blok, Formidlingskonkurrencer griber om sig i forskningsverdenen, SCIENCE report, d. 04.10.2017.