Vær kritisk – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Sociologisk Institut i pressen > Vær kritisk

29. november 2017

Vær kritisk

Når der udføres forskning, er det ikke uvæsenligt, hvor finansieringen er kommet fra, mener professor emeritus Heine Andersen.

Et eksempel på forskningsprojekt ved Københavns Universitet, der er delvist finansieret af et eksternt firma, er netop blevet kritiseret for ikke at lægge kortene på bordet fra starten af.

- Det havde absolut været det mest redelige at meddele, at studiet er betalt af det firma, som universitetet har givet licens til, og at Astrup (forsker red.) så også er rådgiver for det samme firma. Især når resultatet bliver udråbt til at være et gennembrud, mener Heine Andersen.

Heine Andersen, Løn til Arne Astrups »gennembrud« betalt af amerikansk firma, Videnskab.dk, d. 29.11.2017.