Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Standard

Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei? / Navrbjerg, Steen Erik; Gooderham, Paul; Olsen, Karen M. ; Steen, Christina R. .

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 13, Nr. 3, 2011, s. 30-44.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Harvard

Navrbjerg, SE, Gooderham, P, Olsen, KM & Steen, CR 2011, 'Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei?', Tidsskrift for Arbejdsliv, bind 13, nr. 3, s. 30-44. <http://www.nyt-om-arbejdsliv.dk/images/pdf/2011/nr3/tfa3_2011_030_044.pdf>

APA

Navrbjerg, S. E., Gooderham, P., Olsen, K. M., & Steen, C. R. (2011). Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei? Tidsskrift for Arbejdsliv, 13(3), 30-44. http://www.nyt-om-arbejdsliv.dk/images/pdf/2011/nr3/tfa3_2011_030_044.pdf

Vancouver

Navrbjerg SE, Gooderham P, Olsen KM, Steen CR. Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei? Tidsskrift for Arbejdsliv. 2011;13(3):30-44.

Author

Navrbjerg, Steen Erik ; Gooderham, Paul ; Olsen, Karen M. ; Steen, Christina R. . / Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei?. I: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2011 ; Bind 13, Nr. 3. s. 30-44.

Bibtex

@article{6548f7abd15f46feb6217dff5a288282,
title = "Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - g{\aa}r de hver sin vei?",
abstract = "Artiklen unders{\o}ger, med udgangspunkt i multinationale selskabers personalepraksisser i de to lande, om der kan identificeres forskelle i de danske og norske arbejdsmarkedssystemer og samarbejdskulturer. Baseret p{\aa} en sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse, hvor 203 HR-ledere i multinationale selskaber i Danmark og Norge deltog, viser analysen tre overordenede forhold: 1) Multinationale selskaber anerkender overordnet i vid udstr{\ae}kning fagforeninger - dog er virksomheder, der opererer i Norge, mere positive over for fagforeninger end virksomheder, der opererer i Danmark.2) Danskejede multinationale selskaber i Danmark konsulterer i mindre grad fagforeninger ang{\aa}ende ans{\ae}ttelser/afskedigelser og organisering af arbejdet end norskejede multinationale selskaber i Norge3) HR-prakssiser er meget ens i Norge og Danmark, n{\aa}r det g{\ae}lder medarbejderinvolvering og kommunikation. De fundne forskelle kan i vid udstr{\ae}kning tilskrives forskelle i de to landes arbejdsmarkedssystemer. Hvor det norske system via lovgivning forpligter ledelser til at informere medarbejdere om {\ae}ndringer i bemanding, er forpligtelsen i det danske system funderet i Samarbejdsaftalen - og det danske system er instutionelt via flexicurity-modellen gearet til st{\o}rre fleksibilitet i ans{\ae}ttelser og afskedigelser end det norske. Dette synes at smitte af p{\aa} graden af information og kommunikation om disse emner i multinationale selskaber. ",
author = "Navrbjerg, {Steen Erik} and Paul Gooderham and Olsen, {Karen M.} and Steen, {Christina R.}",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "13",
pages = "30--44",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Arbeidslivsregimer i Danmark og Norge - går de hver sin vei?

AU - Navrbjerg, Steen Erik

AU - Gooderham, Paul

AU - Olsen, Karen M.

AU - Steen, Christina R.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Artiklen undersøger, med udgangspunkt i multinationale selskabers personalepraksisser i de to lande, om der kan identificeres forskelle i de danske og norske arbejdsmarkedssystemer og samarbejdskulturer. Baseret på en spørgeskemaundersøgelse, hvor 203 HR-ledere i multinationale selskaber i Danmark og Norge deltog, viser analysen tre overordenede forhold: 1) Multinationale selskaber anerkender overordnet i vid udstrækning fagforeninger - dog er virksomheder, der opererer i Norge, mere positive over for fagforeninger end virksomheder, der opererer i Danmark.2) Danskejede multinationale selskaber i Danmark konsulterer i mindre grad fagforeninger angående ansættelser/afskedigelser og organisering af arbejdet end norskejede multinationale selskaber i Norge3) HR-prakssiser er meget ens i Norge og Danmark, når det gælder medarbejderinvolvering og kommunikation. De fundne forskelle kan i vid udstrækning tilskrives forskelle i de to landes arbejdsmarkedssystemer. Hvor det norske system via lovgivning forpligter ledelser til at informere medarbejdere om ændringer i bemanding, er forpligtelsen i det danske system funderet i Samarbejdsaftalen - og det danske system er instutionelt via flexicurity-modellen gearet til større fleksibilitet i ansættelser og afskedigelser end det norske. Dette synes at smitte af på graden af information og kommunikation om disse emner i multinationale selskaber.

AB - Artiklen undersøger, med udgangspunkt i multinationale selskabers personalepraksisser i de to lande, om der kan identificeres forskelle i de danske og norske arbejdsmarkedssystemer og samarbejdskulturer. Baseret på en spørgeskemaundersøgelse, hvor 203 HR-ledere i multinationale selskaber i Danmark og Norge deltog, viser analysen tre overordenede forhold: 1) Multinationale selskaber anerkender overordnet i vid udstrækning fagforeninger - dog er virksomheder, der opererer i Norge, mere positive over for fagforeninger end virksomheder, der opererer i Danmark.2) Danskejede multinationale selskaber i Danmark konsulterer i mindre grad fagforeninger angående ansættelser/afskedigelser og organisering af arbejdet end norskejede multinationale selskaber i Norge3) HR-prakssiser er meget ens i Norge og Danmark, når det gælder medarbejderinvolvering og kommunikation. De fundne forskelle kan i vid udstrækning tilskrives forskelle i de to landes arbejdsmarkedssystemer. Hvor det norske system via lovgivning forpligter ledelser til at informere medarbejdere om ændringer i bemanding, er forpligtelsen i det danske system funderet i Samarbejdsaftalen - og det danske system er instutionelt via flexicurity-modellen gearet til større fleksibilitet i ansættelser og afskedigelser end det norske. Dette synes at smitte af på graden af information og kommunikation om disse emner i multinationale selskaber.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 13

SP - 30

EP - 44

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

ER -

ID: 37425647