Nordic Sociological Association Conference 2018 – Københavns Universitet

Sociologisk Institut > Om instituttet > Arrangementer > Nordic Sociological As...

Nordic Sociological Association Conference 2018

Den 29. Nordic Sociological Association Conference vil blive afholdt i Aalborg den 8.-10. august 2018.

Titlen på konferencen er: The Global North - Welfare policies, mobilities, inequalities, and social movements. Årets konference fokuserer på forholdet mellem de nordiske lande og globale processer, og hvordan de indbyrdes påvirker hinanden. På konferencen vil der blandt andet drøftes spørgsmål om migration, fattigdom, ulighed og nyere arbejdsmarkeds- og velfærdsstatsudviklinger. Konferencen giver rig mulighed for at netværke med kolleger, for at blive inspireret og for at holde sig opdateret inden for de seneste udviklinger i dansk, nordisk og international sociologi.

Prominente talere inden for sociologien vil hver især give en keynote tale på konferencen.
Professor Mike Savage fra London School of Economics (LSE) vil holde oplægget ”Escalating inequality & global geo-politics.”  Savage har i gennem mange år forsket i social stratifikation og ulighed, og har været blandt de mest indflydelsesrige sociologer i genoplivningen af klassebegrebet i Europa i de seneste årtier.

Professor Guy Standing fra SOAS University of London vil give en præsentation med titlen “Responding to Rentier Capitalism: A Precariat Charter.”  Standing har skrevet intensivt om arbejdsmarkedsproblematikker, og er måske bedst kendt for sit arbejde om det såkaldte ’prækariat’.

Dr. Prerna Singh fra Brown University er forfatter til den prisvindende bog How Solidarity Works for Welfare: Subnationalism and Social Development in India (2015). Hun vil i sin keynote tale ”Nationalism and Welfare” bidrage med en international perspektivering af, hvad forståelsen af velfærd kan rumme.

Læs beskrivelsen af de spændende sessioner her

Hvis du har nogen spørgsmål, bedes du kontakte nsa2018@socsci.aau.dk