Podcast med sociologer

Radio24syv: Voldsmyter brutalt aflivet
Lasse Liebst, lektor ved Sociologisk Institut, står sammen med flere andre forskere bag en ny undersøgelse af video fra sikkerhedskameraer, som viser, at forbipasserende i ni ud af ti situationer forsøgte at gribe ind i konflikter.

Europæiske Ideer, Information Podcast: Vi skal tænke fuldstændig anderledes for at løse klimakrisen
Vi skal droppe vanetænkning og udvikle et helt nyt politisk kompas, hvis vi skal redde planeten, siger den franske filosof Bruno Latour i podcasten ’Europæiske Ideer’ i samtale med Nikolaj Schultz, ph.d. studerende ved Sociologisk Institut. 
Lyt her

Er forskningsfriheden til salg? Information podcast
Heine Andersen, professor emeritus ved Sociologisk Institut, formidler vigtigheden af og historien om forskningsfrihed i denne podcast hos Information.
Lyt her

Radio24syv: Hvor social er social arv? 
Mads Meier Jæger, professor ved Sociologisk Institut, forsker i social mobilitet og undersøger blandt andet den kulturelle kapital.

Radio24syv: Livet er data
Sune Lehmann forsker i Big Data. Han er fysiker og adjungeret professor på Sociologisk Institut og fortalte om sin forskning, da han gæstede '24 spørgsmål til Professoren' på Radio24syv. Lyt til podcasten 'Livet er data'

Tænketanken DEA: De første skridt mod månen
Tidlig indsats for at bryde negativ social arv. Det er temaet i det første afsnit af en podcast fra Tænketanken DEA, hvor Kristian Karlson, der er lektor på Sociologisk Institut, deltager. Lyt med

Radio24syv: Kunstig intelligens styrer fremtiden 
Hvilke konsekvenser får det, når algoritmerne styrer? Sociolog Anders Blok fortæller i programmet Romerriget. Lyt med