Podcast med sociologer

Weekendavisen: Corona – Halløj i risikosamfundet
18. marts 2020: Med afsæt i blandt andet Ulrich Becks tanker om risikosamfundet diskuterer Anders Blok, der er lektor ved Sociologisk Institut, nogle af de samfundsmæssige konsekvenser af corona-epidemien. I en særudgave af Weekendavisens podcastserie ’24 spørgsmål til professoren’, der har fokus på corona-pandemien, betegner han epidemien som et prisme, der stiller skarpt på forskellene mellem samfundstyper. For er det de autoritære, de liberale eller velfærdsstaten, som vil klare sig bedst igennem?

Lyt til podcasten ’Corona – Halløj i risikosamfundet’.

Klimapotcasten: Byerne belaster klimaet. Men de har også unikke muligheder for at drive den
9. marts 2020: Verdens mange byer bidrager markant til udledningen af drivhusgasser. Men byerne, f.eks. København, kan også blive centrum for den grønne omstilling, fortæller lektor Anders Blok fra Sociologisk Institut ved KU i Informations klimapodcast ’Den Grønne Løsning’.

Hør podcast med Anders Blok

Den Sociologiske Fantasi: Studenter-produceret podcast om digitalisering af arbejdsmarkedet
9. december 2019: Er nye digitale platforme ved at disrupte arbejdsmarkedet, som vi kender det? Og hvor sandsynligt er det, at din fremtidige kollega er en robot? I en ny podcast fortæller lektor Anna Ilsøe fra FAOS om digitaliseringen på arbejdsmarkedet. Podcasten er produceret af Den Sociologiske Fantasi, hvor to studerende på Sociologi formidler forskning gennem uformelle interviews med forskere. 

Hør podcast om digitalisering af arbejdsmarkedet med Anna Ilsøe.

Europæiske Ideer, Information Podcast: Vi skal tænke fuldstændig anderledes for at løse klimakrisen
Vi skal droppe vanetænkning og udvikle et helt nyt politisk kompas, hvis vi skal redde planeten, siger den franske filosof Bruno Latour i podcasten ’Europæiske Ideer’ i samtale med Nikolaj Schultz, ph.d. studerende ved Sociologisk Institut. 
L
yt her


Er forskningsfriheden til salg? Information podcast
Heine Andersen, professor emeritus ved Sociologisk Institut, formidler vigtigheden af og historien om forskningsfrihed i denne podcast hos Information.

Lyt her

Radio24syv: Hvor social er social arv? 
Mads Meier Jæger, professor ved Sociologisk Institut, forsker i social mobilitet og undersøger blandt andet den kulturelle kapital. Han er gæst i '24 spørgsmål til Professoren' på Radio24syv.

Radio24syv: Livet er data
Sune Lehmann forsker i Big Data. Han er fysiker og adjungeret professor på Sociologisk Institut og fortalte om sin forskning, da han gæstede '24 spørgsmål til Professoren' på Radio24syv.

Tænketanken DEA: De første skridt mod månen
Tidlig indsats for at bryde negativ social arv. Det er temaet i det første afsnit af en podcast fra Tænketanken DEA, hvor Kristian Karlson, der er lektor på Sociologisk Institut, deltager. Lyt med

Radio24syv: Kunstig intelligens styrer fremtiden 
Hvilke konsekvenser får det, når algoritmerne styrer? Sociolog Anders Blok fortæller i programmet Romerriget.