Benedikte Brincker

Benedikte Brincker

Institutleder

Primære forskningsområder

Jeg er Professor og Institutleder ved Sociologisk Institut. Min forskning dækker områderne: nationer og nationalisme; uddannelse, offentlig forvaltning. I de seneste år har jeg haft særligt fokus på uafhængighed og uddannelse i Arktis med særlig fokus på Grønland og arbejdet tæt sammen med universiteter i Alaska, Færøerne, Finland og Grønland. Jeg har været gæsteprofessor på University of Lapland (Finland) og tilknyttet Grønlands Universitet (Ilisimatusarfik) som underviser og censor. Endelig har jeg siden 2014 været medlem af det sociologiske censorkorps i Danmark. 

Jeg tiltrådte stillingen som Institutleder ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet 1. februar 2020. Jeg kom fra en stilling som Vice-Institutleder med fokus på uddannelse og Lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School og inden da Ph.D. programleder og Lektor ved Department of Business and Politics, Copenhagen Business School.

Sideløbende med min forskning og universitetsledelse, har jeg undervist og vejledt studerende i politisk sociologi, organisation og ledelse, og virksomhedsstudier. Jeg har undervist og vejledt på både grunduddannelses-, kandidat- og Ph.D. niveau. I de seneste år har jeg været meget engageret i efter- og videreuddannelse og har undervist og indgået i uddannelsesledelsen af the Master of Public Governance, Copenhagen Business School. 

ID: 236587017