Benedikte Brincker

Benedikte Brincker

Institutleder

Primære forskningsområder

Jeg er politisk sociolog. Min forskning dækker områderne: nationer og nationalisme; uddannelse, offentlig forvaltning. Jeg forsker blandt andet i uddannelse, diversitet og inklusion både inden for Europa og i Arktis. I de seneste år, har jeg haft særligt fokus på Arktis og arbejdet tæt sammen med universiteter i Alaska, Færøerne, Finland og Grønland. Jeg har været gæsteprofessor på Unniversity of Lapland (Finland) og tilknyttet Grønlands universitet (Ilisimatusarfik) som underviser og censor. Endelig har jeg siden 2014 været medlem af det sociologiske censorkorps i Danmark. 

I begyndelsen af 2020 tiltrådte jeg stillingen som Institutleder på Sociologisk Institut, Københavns Universitet. Jeg kom fra en stilling som Vice-Institutleder og Lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School og inden da Ph.D. programleder og Lektor ved Department of Business and Politics, Copenhagen Business School.

Sideløbende med min forskning og universitetsledelse, har jeg undervist og vejledt studerende i politisk sociologi, organisation og ledelse, og virksomhedsstudier. Jeg har undervist og vejledt på både grunduddannelses-, kandidat- og Ph.D. niveau. I de seneste år har jeg været meget engageret i efter- og videreuddannelse og har undervist og indgået i uddannelsesledelsen af the Master of Public Governance, Copenhagen Business School. 

ID: 236587017