Fælleshed som bynaturens sted: Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Fælleshed som bynaturens sted : Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber. / Christensen, Anette Gravgaard; Krarup, Troels; Krog Juvik, Amanda; Laage-Thomsen, Jakob.

I: Dansk Sociologi, Bind 30, Nr. 3, 2020, s. 37-57.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Christensen, AG, Krarup, T, Krog Juvik, A & Laage-Thomsen, J 2020, 'Fælleshed som bynaturens sted: Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber', Dansk Sociologi, bind 30, nr. 3, s. 37-57.

APA

Christensen, A. G., Krarup, T., Krog Juvik, A., & Laage-Thomsen, J. (2020). Fælleshed som bynaturens sted: Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber. Dansk Sociologi, 30(3), 37-57.

Vancouver

Christensen AG, Krarup T, Krog Juvik A, Laage-Thomsen J. Fælleshed som bynaturens sted: Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber. Dansk Sociologi. 2020;30(3):37-57.

Author

Christensen, Anette Gravgaard ; Krarup, Troels ; Krog Juvik, Amanda ; Laage-Thomsen, Jakob. / Fælleshed som bynaturens sted : Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber. I: Dansk Sociologi. 2020 ; Bind 30, Nr. 3. s. 37-57.

Bibtex

@article{9071394c10534d8a82559b4f2c68b215,
title = "F{\ae}lleshed som bynaturens sted: Metodologiske tilgange til famili{\ae}rt engagement i bygr{\o}nne f{\ae}llesskaber",
abstract = "Med afs{\ae}t i den pragmatiske sociolog Laurent Th{\'e}venots begreb om »famili{\ae}rt engagement« pr{\ae}senterer artiklen tre forskellige metodologiske tilgange til bynatur som konkrete steder for det, vi kalder »f{\ae}lleshed«. Hvor begrebet om famili{\ae}rt engagement i sig selv kan minde om »stedstilknytning« i f.eks. psykologisk og geografisk litteratur, har teorien som s{\aa}dan den fordel, at den kobler individuelle engagementer med et relateret begreb om social koordinering i form af »f{\ae}llesheder«. Dermed giver den mulighed for at udpege det famili{\ae}re engagements mulige samspil med andre former for engagement i byens gr{\o}nne steder, navnlig et funktionelt engagement i planer og et offentligt engagement i retf{\ae}rdigg{\o}relse, indeholdt i den samme analytiske model. Sp{\o}rgsm{\aa}let, som her belyses fra forskellige metodiske vinkler, er alts{\aa}, hvilke former for relationer der findes mellem famili{\ae}rt engagement og f{\ae}lleshed i bynaturens steder, og andre former for engagement og f{\ae}lleshed (funktionelt, offentligt). Metodepluralismen over de tre studier resulterer i en generel pointe om forholdet mellem famili{\ae}rt, funktionelt og offentligt engagement i bynatur, og at man tager h{\o}jde for de mange forskellige mulige sammens{\ae}tninger af stedsrelationer og ikke s{\o}ger at reducere disse til {\'e}t simpelt f{\ae}nomen.",
author = "Christensen, {Anette Gravgaard} and Troels Krarup and {Krog Juvik}, Amanda and Jakob Laage-Thomsen",
year = "2020",
language = "Dansk",
volume = "30",
pages = "37--57",
journal = "Dansk Sociologi",
issn = "0905-5908",
publisher = "Dansk Sociologforening",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fælleshed som bynaturens sted

T2 - Metodologiske tilgange til familiært engagement i bygrønne fællesskaber

AU - Christensen, Anette Gravgaard

AU - Krarup, Troels

AU - Krog Juvik, Amanda

AU - Laage-Thomsen, Jakob

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Med afsæt i den pragmatiske sociolog Laurent Thévenots begreb om »familiært engagement« præsenterer artiklen tre forskellige metodologiske tilgange til bynatur som konkrete steder for det, vi kalder »fælleshed«. Hvor begrebet om familiært engagement i sig selv kan minde om »stedstilknytning« i f.eks. psykologisk og geografisk litteratur, har teorien som sådan den fordel, at den kobler individuelle engagementer med et relateret begreb om social koordinering i form af »fællesheder«. Dermed giver den mulighed for at udpege det familiære engagements mulige samspil med andre former for engagement i byens grønne steder, navnlig et funktionelt engagement i planer og et offentligt engagement i retfærdiggørelse, indeholdt i den samme analytiske model. Spørgsmålet, som her belyses fra forskellige metodiske vinkler, er altså, hvilke former for relationer der findes mellem familiært engagement og fælleshed i bynaturens steder, og andre former for engagement og fælleshed (funktionelt, offentligt). Metodepluralismen over de tre studier resulterer i en generel pointe om forholdet mellem familiært, funktionelt og offentligt engagement i bynatur, og at man tager højde for de mange forskellige mulige sammensætninger af stedsrelationer og ikke søger at reducere disse til ét simpelt fænomen.

AB - Med afsæt i den pragmatiske sociolog Laurent Thévenots begreb om »familiært engagement« præsenterer artiklen tre forskellige metodologiske tilgange til bynatur som konkrete steder for det, vi kalder »fælleshed«. Hvor begrebet om familiært engagement i sig selv kan minde om »stedstilknytning« i f.eks. psykologisk og geografisk litteratur, har teorien som sådan den fordel, at den kobler individuelle engagementer med et relateret begreb om social koordinering i form af »fællesheder«. Dermed giver den mulighed for at udpege det familiære engagements mulige samspil med andre former for engagement i byens grønne steder, navnlig et funktionelt engagement i planer og et offentligt engagement i retfærdiggørelse, indeholdt i den samme analytiske model. Spørgsmålet, som her belyses fra forskellige metodiske vinkler, er altså, hvilke former for relationer der findes mellem familiært engagement og fælleshed i bynaturens steder, og andre former for engagement og fælleshed (funktionelt, offentligt). Metodepluralismen over de tre studier resulterer i en generel pointe om forholdet mellem familiært, funktionelt og offentligt engagement i bynatur, og at man tager højde for de mange forskellige mulige sammensætninger af stedsrelationer og ikke søger at reducere disse til ét simpelt fænomen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 30

SP - 37

EP - 57

JO - Dansk Sociologi

JF - Dansk Sociologi

SN - 0905-5908

IS - 3

ER -

ID: 239808501