Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd?

Publikation: Working paperForskning

Standard

Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd? / Due, Jesper Jørgen; Madsen, Jørgen Steen.

Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Due, JJ & Madsen, JS 2007 'Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd?' Museum Tusculanum, Kbh.

APA

Due, J. J., & Madsen, J. S. (2007). Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd? Museum Tusculanum.

Vancouver

Due JJ, Madsen JS. Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd? Kbh.: Museum Tusculanum. 2007.

Author

Due, Jesper Jørgen ; Madsen, Jørgen Steen. / Finn Thorgrimson eller Hans Jensen? hvem topper hitlisten over LO-formænd?. Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Bibtex

@techreport{d669927016a911ddbee902004c4f4f50,
title = "Finn Thorgrimson eller Hans Jensen?: hvem topper hitlisten over LO-form{\ae}nd?",
abstract = "Som en optakt til LO-kongressen den 28. til 31. oktober analyseres LO's historie de seneste 25 {\aa}r. Det sker gennem en sammenligning af tre af de mest indflydelsesrige form{\ae}nd - Thomas Nielsen, Finn Thorgrimson og Hans Jensen. Det er en v{\ae}sentlig pointe, at der er sket en afg{\o}rende {\ae}ndring af det danske organisations- og aftalesystem siden Thomas Nielsens formandsperiode, og at det er Finn Thorgrimson og Hans Jensen, der har bidraget til den n{\o}dvendige fornyelse. Derved er den danske model blevet tilpasset en ny tids vilk{\aa}r. Under Thomas Nielsen i 1970'erne arbejdede LO for en mere lovgivningsbaseret regulering gennem et formaliseret trepartssystem, og med krav om {\O}konomisk Demokrati var LO p{\aa} kollisionskurs b{\aa}de i forhold til arbejdsgiverne og de borgerlige partier. Thomas Nielsen og LO holdt i 1970'erne fast i et centraliseret forhandlingssystem og en politik, hvis foruds{\ae}tninger var forsvundet. Det var en virkelighed meget langt fra den danske model, som vi kender den i dag, hvor der tegner sig et billede af et organisations- og aftalesystem, der bygger p{\aa} princippet om parternes selvregulering, og med et supplerende t{\ae}t samspil med det politiske system. Dertil kommer et st{\ae}rkt decentraliseret forhandlingssystem, hvor v{\ae}sentlige afg{\o}relser er lagt ud til parterne p{\aa} virksomhederne, og hvor der har udviklet sig en flexicurity-model, der {\o}ger arbejdskraftens mobilitet, styrker virksomhedernes konkurrenceevne og har skabt international anerkendelse.",
author = "Due, {Jesper J{\o}rgen} and Madsen, {J{\o}rgen Steen}",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "8791833248",
publisher = "Museum Tusculanum",
type = "WorkingPaper",
institution = "Museum Tusculanum",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Finn Thorgrimson eller Hans Jensen?

T2 - hvem topper hitlisten over LO-formænd?

AU - Due, Jesper Jørgen

AU - Madsen, Jørgen Steen

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Som en optakt til LO-kongressen den 28. til 31. oktober analyseres LO's historie de seneste 25 år. Det sker gennem en sammenligning af tre af de mest indflydelsesrige formænd - Thomas Nielsen, Finn Thorgrimson og Hans Jensen. Det er en væsentlig pointe, at der er sket en afgørende ændring af det danske organisations- og aftalesystem siden Thomas Nielsens formandsperiode, og at det er Finn Thorgrimson og Hans Jensen, der har bidraget til den nødvendige fornyelse. Derved er den danske model blevet tilpasset en ny tids vilkår. Under Thomas Nielsen i 1970'erne arbejdede LO for en mere lovgivningsbaseret regulering gennem et formaliseret trepartssystem, og med krav om Økonomisk Demokrati var LO på kollisionskurs både i forhold til arbejdsgiverne og de borgerlige partier. Thomas Nielsen og LO holdt i 1970'erne fast i et centraliseret forhandlingssystem og en politik, hvis forudsætninger var forsvundet. Det var en virkelighed meget langt fra den danske model, som vi kender den i dag, hvor der tegner sig et billede af et organisations- og aftalesystem, der bygger på princippet om parternes selvregulering, og med et supplerende tæt samspil med det politiske system. Dertil kommer et stærkt decentraliseret forhandlingssystem, hvor væsentlige afgørelser er lagt ud til parterne på virksomhederne, og hvor der har udviklet sig en flexicurity-model, der øger arbejdskraftens mobilitet, styrker virksomhedernes konkurrenceevne og har skabt international anerkendelse.

AB - Som en optakt til LO-kongressen den 28. til 31. oktober analyseres LO's historie de seneste 25 år. Det sker gennem en sammenligning af tre af de mest indflydelsesrige formænd - Thomas Nielsen, Finn Thorgrimson og Hans Jensen. Det er en væsentlig pointe, at der er sket en afgørende ændring af det danske organisations- og aftalesystem siden Thomas Nielsens formandsperiode, og at det er Finn Thorgrimson og Hans Jensen, der har bidraget til den nødvendige fornyelse. Derved er den danske model blevet tilpasset en ny tids vilkår. Under Thomas Nielsen i 1970'erne arbejdede LO for en mere lovgivningsbaseret regulering gennem et formaliseret trepartssystem, og med krav om Økonomisk Demokrati var LO på kollisionskurs både i forhold til arbejdsgiverne og de borgerlige partier. Thomas Nielsen og LO holdt i 1970'erne fast i et centraliseret forhandlingssystem og en politik, hvis forudsætninger var forsvundet. Det var en virkelighed meget langt fra den danske model, som vi kender den i dag, hvor der tegner sig et billede af et organisations- og aftalesystem, der bygger på princippet om parternes selvregulering, og med et supplerende tæt samspil med det politiske system. Dertil kommer et stærkt decentraliseret forhandlingssystem, hvor væsentlige afgørelser er lagt ud til parterne på virksomhederne, og hvor der har udviklet sig en flexicurity-model, der øger arbejdskraftens mobilitet, styrker virksomhedernes konkurrenceevne og har skabt international anerkendelse.

M3 - Working paper

SN - 8791833248

BT - Finn Thorgrimson eller Hans Jensen?

PB - Museum Tusculanum

CY - Kbh.

ER -

ID: 3906815