Velfærdsreform eller medlemsrettigheder

Publikation: Working paperForskning

Standard

Velfærdsreform eller medlemsrettigheder. / Due, Jesper Jørgen; Madsen, Jørgen Steen.

Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Due, JJ & Madsen, JS 2007 'Velfærdsreform eller medlemsrettigheder' Museum Tusculanum, Kbh.

APA

Due, J. J., & Madsen, J. S. (2007). Velfærdsreform eller medlemsrettigheder. Museum Tusculanum.

Vancouver

Due JJ, Madsen JS. Velfærdsreform eller medlemsrettigheder. Kbh.: Museum Tusculanum. 2007.

Author

Due, Jesper Jørgen ; Madsen, Jørgen Steen. / Velfærdsreform eller medlemsrettigheder. Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Bibtex

@techreport{f759d5c016be11ddbee902004c4f4f50,
title = "Velf{\ae}rdsreform eller medlemsrettigheder",
abstract = "Selektive rettigheder til fagforbundenes egne medlemmer er blevet et v{\ae}sentligt tema undervejs i OK 2007. Det er blevet fremf{\o}rt i medierne af LO som et led i kampen mod de alternative eller gule fagforeninger og et fors{\o}g p{\aa} derved at vende den nedadg{\aa}ende tendens i medlemsudviklingen. Det er specielt indf{\o}relsen af forbedrede muligheder for efter- og videreuddannelse, der er blevet fremh{\ae}vet som et omr{\aa}de, hvor man med fordel kunne reservere rettighederne til de overenskomstb{\ae}rende organisationers medlemmer. Det er dermed ikke noget ligegyldigt emne, idet det bredt i fagbev{\ae}gelsen er blevet set som det krav, der for alvor kan give OK 2007 perspektiv. Forbedringer af vilk{\aa}rene for efter- og videreuddannelse er et afg{\o}rende velf{\ae}rdsgode, som parterne har forberedt grundigt i trepartsdr{\o}ftelser med regeringen. Det er l{\ae}nge i LO og efterh{\aa}nden ogs{\aa} i flere af de store forbund blevet set som afl{\o}ser for arbejdsmarkedspensionen, der er blevet opbygget siden begyndelsen af 1990'erne. Det er endnu et skridt i retning af den {\o}gede bredde i overenskomsterne, hvor arbejdsmarkedets parter - ofte i et samarbejde med regering og folketing - gennem deres kollektive aftaler tager et medansvar og dermed ogs{\aa} f{\aa}r indflydelse p{\aa} velf{\ae}rdsomr{\aa}det.",
author = "Due, {Jesper J{\o}rgen} and Madsen, {J{\o}rgen Steen}",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "8791833078",
publisher = "Museum Tusculanum",
type = "WorkingPaper",
institution = "Museum Tusculanum",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Velfærdsreform eller medlemsrettigheder

AU - Due, Jesper Jørgen

AU - Madsen, Jørgen Steen

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Selektive rettigheder til fagforbundenes egne medlemmer er blevet et væsentligt tema undervejs i OK 2007. Det er blevet fremført i medierne af LO som et led i kampen mod de alternative eller gule fagforeninger og et forsøg på derved at vende den nedadgående tendens i medlemsudviklingen. Det er specielt indførelsen af forbedrede muligheder for efter- og videreuddannelse, der er blevet fremhævet som et område, hvor man med fordel kunne reservere rettighederne til de overenskomstbærende organisationers medlemmer. Det er dermed ikke noget ligegyldigt emne, idet det bredt i fagbevægelsen er blevet set som det krav, der for alvor kan give OK 2007 perspektiv. Forbedringer af vilkårene for efter- og videreuddannelse er et afgørende velfærdsgode, som parterne har forberedt grundigt i trepartsdrøftelser med regeringen. Det er længe i LO og efterhånden også i flere af de store forbund blevet set som afløser for arbejdsmarkedspensionen, der er blevet opbygget siden begyndelsen af 1990'erne. Det er endnu et skridt i retning af den øgede bredde i overenskomsterne, hvor arbejdsmarkedets parter - ofte i et samarbejde med regering og folketing - gennem deres kollektive aftaler tager et medansvar og dermed også får indflydelse på velfærdsområdet.

AB - Selektive rettigheder til fagforbundenes egne medlemmer er blevet et væsentligt tema undervejs i OK 2007. Det er blevet fremført i medierne af LO som et led i kampen mod de alternative eller gule fagforeninger og et forsøg på derved at vende den nedadgående tendens i medlemsudviklingen. Det er specielt indførelsen af forbedrede muligheder for efter- og videreuddannelse, der er blevet fremhævet som et område, hvor man med fordel kunne reservere rettighederne til de overenskomstbærende organisationers medlemmer. Det er dermed ikke noget ligegyldigt emne, idet det bredt i fagbevægelsen er blevet set som det krav, der for alvor kan give OK 2007 perspektiv. Forbedringer af vilkårene for efter- og videreuddannelse er et afgørende velfærdsgode, som parterne har forberedt grundigt i trepartsdrøftelser med regeringen. Det er længe i LO og efterhånden også i flere af de store forbund blevet set som afløser for arbejdsmarkedspensionen, der er blevet opbygget siden begyndelsen af 1990'erne. Det er endnu et skridt i retning af den øgede bredde i overenskomsterne, hvor arbejdsmarkedets parter - ofte i et samarbejde med regering og folketing - gennem deres kollektive aftaler tager et medansvar og dermed også får indflydelse på velfærdsområdet.

M3 - Working paper

SN - 8791833078

BT - Velfærdsreform eller medlemsrettigheder

PB - Museum Tusculanum

CY - Kbh.

ER -

ID: 3909273