OK 2007: reformforlig i industrien styrker den danske model

Publikation: Working paperForskning

Standard

OK 2007 : reformforlig i industrien styrker den danske model. / Due, Jesper Jørgen; Madsen, Jørgen Steen.

Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Due, JJ & Madsen, JS 2007 'OK 2007: reformforlig i industrien styrker den danske model' Museum Tusculanum, Kbh.

APA

Due, J. J., & Madsen, J. S. (2007). OK 2007: reformforlig i industrien styrker den danske model. Museum Tusculanum.

Vancouver

Due JJ, Madsen JS. OK 2007: reformforlig i industrien styrker den danske model. Kbh.: Museum Tusculanum. 2007.

Author

Due, Jesper Jørgen ; Madsen, Jørgen Steen. / OK 2007 : reformforlig i industrien styrker den danske model. Kbh. : Museum Tusculanum, 2007.

Bibtex

@techreport{a76a45e016be11ddbee902004c4f4f50,
title = "OK 2007: reformforlig i industrien styrker den danske model",
abstract = "Industriens kompetenceudviklingsfond, der er et af hovedelementerne i det retningsgivende forlig mellem CO-industri og Dansk Industri under OK 2007, har samtidig et bredere samfundspolitisk perspektiv. Det er starten p{\aa} en omfattende efteruddannelsesreform gennemf{\o}rt i et t{\ae}t samspil mellem parterne p{\aa} arbejdsmarkedet og det politiske system med VK-regeringen i spidsen. Som s{\aa}dan er det et eksempel p{\aa} den t{\ae}ttere forbindelse mellem partssystem og politik i arbejdsmarkedsreguleringen i bred forstand, som har pr{\ae}get det seneste ti{\aa}r. Men mens denne {\o}gede politisering frem til og med 2004 synes at udvikle sig til en trussel mod overenskomstparternes selvregulering og dermed et af hovedprincipperne i den danske model, er der med efteruddannelsesreformen tale om en genskabelse af balancen mellem arbejdsmarkedsorganisationerne p{\aa} den ene side og regering og folketing p{\aa} den anden side. Den udvikling, der i 2004 fremstod som en krise for aftalesystemet og organisationerne, er blevet vendt om, s{\aa} den danske model for regulering af l{\o}n- og arbejdsvilk{\aa}r synes at have genvundet sin gamle styrke i en ny form tilpasset globaliseringens tidsalder.",
author = "Due, {Jesper J{\o}rgen} and Madsen, {J{\o}rgen Steen}",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "8791833124",
publisher = "Museum Tusculanum",
type = "WorkingPaper",
institution = "Museum Tusculanum",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - OK 2007

T2 - reformforlig i industrien styrker den danske model

AU - Due, Jesper Jørgen

AU - Madsen, Jørgen Steen

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Industriens kompetenceudviklingsfond, der er et af hovedelementerne i det retningsgivende forlig mellem CO-industri og Dansk Industri under OK 2007, har samtidig et bredere samfundspolitisk perspektiv. Det er starten på en omfattende efteruddannelsesreform gennemført i et tæt samspil mellem parterne på arbejdsmarkedet og det politiske system med VK-regeringen i spidsen. Som sådan er det et eksempel på den tættere forbindelse mellem partssystem og politik i arbejdsmarkedsreguleringen i bred forstand, som har præget det seneste tiår. Men mens denne øgede politisering frem til og med 2004 synes at udvikle sig til en trussel mod overenskomstparternes selvregulering og dermed et af hovedprincipperne i den danske model, er der med efteruddannelsesreformen tale om en genskabelse af balancen mellem arbejdsmarkedsorganisationerne på den ene side og regering og folketing på den anden side. Den udvikling, der i 2004 fremstod som en krise for aftalesystemet og organisationerne, er blevet vendt om, så den danske model for regulering af løn- og arbejdsvilkår synes at have genvundet sin gamle styrke i en ny form tilpasset globaliseringens tidsalder.

AB - Industriens kompetenceudviklingsfond, der er et af hovedelementerne i det retningsgivende forlig mellem CO-industri og Dansk Industri under OK 2007, har samtidig et bredere samfundspolitisk perspektiv. Det er starten på en omfattende efteruddannelsesreform gennemført i et tæt samspil mellem parterne på arbejdsmarkedet og det politiske system med VK-regeringen i spidsen. Som sådan er det et eksempel på den tættere forbindelse mellem partssystem og politik i arbejdsmarkedsreguleringen i bred forstand, som har præget det seneste tiår. Men mens denne øgede politisering frem til og med 2004 synes at udvikle sig til en trussel mod overenskomstparternes selvregulering og dermed et af hovedprincipperne i den danske model, er der med efteruddannelsesreformen tale om en genskabelse af balancen mellem arbejdsmarkedsorganisationerne på den ene side og regering og folketing på den anden side. Den udvikling, der i 2004 fremstod som en krise for aftalesystemet og organisationerne, er blevet vendt om, så den danske model for regulering af løn- og arbejdsvilkår synes at have genvundet sin gamle styrke i en ny form tilpasset globaliseringens tidsalder.

M3 - Working paper

SN - 8791833124

BT - OK 2007

PB - Museum Tusculanum

CY - Kbh.

ER -

ID: 3909246